loading spinner

Alles wat u moet weten voor over onderhoud en reiniging van uw koffiezetapparaat thuis.

Drinkt u thuis ook koffie? Dan heeft uw koffiezetapparaat veelal zo nu en dan ook schoonmaak en onderhoud nodig om de lekkere koffie die u drinkt te behouden.

Voor de kleinere machines zoals een Nespresso of Senseo apparaat wordt dit vaak niet eens gemeld. Toch zijn ook deze machine onderhevig aan de vorming van kalk door het water wat door de machine loopt. Denk ook maar eens aan de kalkaanslag op uw waterkoker. Want waar water is, ontstaat kalk.
Dit brengt ons bij de noodzaak om uw machine, zeker ook uw verse bonenmachine goed kalkvrij te houden. Niet alleen voor de smaak, maar ook voor de levensduur van uw machine!

waterfilter

Naast ontkalking is ook reiniging van uw machine belangrijk, koffieresten en wellicht ook melkresten verontreiniging uw machine en de uitloop, ook voor de hygiëne natuurlijk fijn als uw koffiezetapparaat schoon is. Afhankelijk van uw machine geeft het apparaat veelal aan wanneer een reiniging nodig is. Een reinigingstablet, vloeibaar reinigingsmiddel of cappuccinatore reiniger bieden voor u uitkomst.

Een koffiezetapparaat komt op verschillende manieren in contact  met producten door de mechanische werking. Hier kan eens iets stukgaan, een onderdeel kwijtraken maar ook door alledaags gebruik zijn er onderdelen onderhevig aan slijtage. Bij verse bonen machines bijvoorbeeld de maalschijven, maar ook leertjes, ringetjes en andere onderdelen kunnen het eens begeven. Afhankelijk van uw machine kunt u deze voor onderhoud bij de leverancier brengen, met name JURA heeft een goed en gedegen onderhoudsprogramma voor uw machine.

Ontkalken & Reinigen

Onderhoud

De Koffieboer faciliteert voor u het onderhoud van JURA koffiezetapparaat en Vibiemme Domobar.
Neem contact met ons op voor meer informatie, dan helpen wij u graag!

0111-407846 of per mail info@dekoffieboer.nl