loading spinner

Aandacht voor bes, boon en branding. Wanneer de bessen rood en rijp zijn worden deze hand geplukt om vervolgens te worden geweekt of gedroogd om de twee rauwe bonen die zich in elke bes schuilhouden te onthullen. De bonen kunnen nu gebrand worden tot de heerlijk geurende koffieboon die u kent!

“We halen koffie van 2300 meter hoog. Hoe hoger, hoe beter!” Aldus de brander van De Koffieboer bonen. 

De verschillende zetmethoden

Koffie kan op verschillende manier gezet worden, dit noemen we de zetmethode. Het product wat in uw koffiemachine en de machine zelf, zijn op een van de zetmethodes aangepast. We lichten ze aan u toe. 

Verse bonen

Espressomachine - Verse bonenkoffie 

Verser wordt het niet.. De bonen worden pas gemalen wanneer u op de knop drukt. Deze vers gemalen bonen vol van aroma's en oliën worden samengeperst en onder een hoge waterdruk door de machine geperst waardoor de heerlijke geuren, de mooie crèmelaag en beste aroma's ontstaan. Speciaal gebrand, fijn gemalen en goed gezet. Zoals u de koffie ook buitenhuis vaak verwacht. 

BONEN ASSORTIMENT   

overkoffiebean.png

Fresh Brew

cms-img

Fresh brew machine - gemalen verse koffie 

Deze filterkoffie heeft het meeste weg van de nostalgische verse koffie van thuis. Door het speciale brandings- en maalproces heb je vlot de beschikking over een lekker kopje koffie. Deze gemalen, verse koffie wordt op een speciale manier gebrand en gemalen om binnen korte tijd de maximale extractie van smaak en aroma naar boven te halen.

FRESH BREW ASSORTIMENT 

Vriesdroog

Instantmachine - Oplos/vriesdroogkoffie 

Door het vriesdroogproces wordt deze koffie teruggebracht naar een puur koffieproduct in de vorm van kristallen. De koffie wordt eerst gezet waarna deze wordt bevroren in een proces waarin ook het vocht wordt ontrokken. De vaste substantie wordt kleingemaakt tot korrels, toevoeging van vocht (water) maakt hier direct (instant) koffie van. Zo beschik je zorgeloos en snel over jouw koffiespecialiteiten. Niet te verwarren met liquid koffie! 

INSTANT ASSORTIMENT 

overkoffiefreeze.png

Capsules

Capsule machine - capsules 

Een koffiezetapparaat met capsulewerking is alleen geschikt voor op de kleinere werkplekken gezien het formaat en capaciteit. Met hogedruk duwt de machine het water door de capsule, waar gemalen koffie in zit. De hogedruk is vergelijkbaar met het zetproces van een bonenmachine, de gemalen koffie in de koffie bekend van de filterkoffie. Een beetje van twee werelden komen zo samen in capsulekoffie. 

CAPSULE ASSORTIMENT