loading spinner Neem contact op
close

Contactformulier

Refresh the code

 

Waterfilters zijn belangrijk!

Koffie bestaat voor ongeveer 98% uit water! Dat maakt gelijk duidelijk waarom het van belang is dat de kwaliteit van het water zo goed mogelijk dient te zijn. Je koffie smaakt lekkerder als je goed gefilterd water gebruikt. Bij De Koffieboer weten we alles over goede waterfilters voor in uw koffiemachine en waarom deze nodig zijn.

Nederland is een van de landen met het schoonste leidingwater ter wereld. Toch kunnen er kleine concentraties stoffen in het water zitten die de smaak van uw vers gezet kopje koffie kunnen verminderen. Een goede waterfilter zorgt ervoor dat uw koffie smaakt zoals hij hoort te smaken.

Naast de smaak van de koffie beschermt een waterfilter ook uw koffiemachine tegen kalk, chloor en zware metalen. Een waterfilter filtert deze stoffen uit het water en zorgt zo ervoor dat uw koffiemachine langer mee gaat. Dit scheelt veel in eventueel reparatiekosten en verlengt uiteindelijk ook de levensduur van uw machine. Door de kalk uit het water te filteren komt er minder klakaanslag op het element in uw koffiemachine, waardoor deze minder hard hoeft op te warmen en uiteindelijk ook tot een lager energieverbruik leidt.

Onze professionele koffiemachines worden altijd voorzien van een Bestmax waterfilter. Deze betrouwbare waterfilters zijn speciaal ontworpen voor warme dranken automaten zoals onze koffiemachines. De koffiemachines van Jura worden voorzien met de CLARIS-waterfilter. Een groot voordeel van het gebruik van waterfilters is dat kalk buiten de deur gehouden wordt.

In ons jura assortiment hebben wij de waterfilters: Claris Smart PRO, Claris Smart, Claris White en Claris Bleu. Het type waterfilter is afhankelijk van het type Juramachine, bij ons kunt u terecht voor het juiste waterfilter. De Claris Smart en de Claris Smart PRO zijn zo ontwikkeld dat aangeven wanneer het waterfilter vervangen moet worden. Het verschilt per gemeente hoeveel kalk er in het leidingwater zit en dus hoelang een waterfilter meegaat. Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water gaat een waterfilter ongeveer voor 50 liter mee.

Kortom een waterfilter voor uw koffiemachine beschermt de machine tegen kalk, verlengt de levensduur van de machine en verlaagt eventuele reparatiekosten. Het allerbelangrijkste voordeel is dat u de kwaliteit van uw koffie goed kunt proeven.