loading spinner Neem contact op
close

Contactformulier

Refresh the code

 

Koffie is gezond!

Wil je weten waarom je goed en gezond bezig bent als je koffie drinkt? Lees onze blog hieronder!


Dat er cafeïne in koffie zit en dat je daarvan energie krijgt is algemeen bekend, maar je haalt nog meer positieve effecten uit je koffiemoment.


Koffie maakt je wakker
Veel mensen (wij ook) slaan het koffie moment 's ochtends liever niet over. Buitenom dat het eerste kopje natuurlijk lekker is om de dag mee te beginnen. De cafeïne die in koffie zit wordt opgenomen in je bloed en stuurt het naar je hersenen. De helft van je kopje zit al na 3 tot 4 minuten drinken in je bloed. Na ongeveer 30 minuten à 1,5 uur is dit opgenomen en geeft het een positieve werking op je energielevel.

Weinig calorieën
Als je probeert gewicht te verliezen, of je doet je best om je huidige gewicht te behouden, is koffie een goede bewuste keuze. Een kopje van ongeveer 250 ml bevat slechts 2 calorieën.

Koffie verbrand vet
De cafeïne in koffie kan je lichaam stimuleren om meer vet te verbranden dan gebruikelijk voor een korte periode van tijd. Koffie doet dit door het stimuleren van je stofwisseling met 3 tot 11 procent. Je stofwisseling is eigenlijk de snelheid waarmee je energie kwijtraakt.

Actieve hersens
Het drinken van koffie beïnvloedt de hersenfunctie. Het verbetert bijvoorbeeld je geheugen, de reactietijd en mooi meegenomen voor op het werk zowel privé; het kan je algemene cognitieve functies versterken.

Koffie verbetert goede cholesterol
De antioxidanten in koffie kunnen ook je cholesterol verbeteren. Koffie verhoogt het (HDL) cholesterol in je lichaam. Deze cholesterol kan helpen voorkomen dat je lijdt aan hart- en vaatziekten.

Vermindert spierpijn na het sporten
Cafeïne kan het herstel versnellen en spierpijn met maximaal 48 procent verminderen na het sporten. Een groep onderzoekers van de universiteit van Illinois kwamen erachter dat cafeïne de hersenen en het ruggenmerg beïnvloedt op een wijze die pijn vermindert.

Klik hier voor ons assortiment:

www.dekoffieboer.nl