loading spinner Neem contact op
close

Contactformulier





Refresh the code

 

7 feiten en fabels over koffie

7 Feiten en Fabels over koffie! Vandaag leest u wat nou waar is over uw bakje koffie.

1. Is koffie gezond? Het antwoord is ja! Koffie kan een gunstig effect hebben op allerlei chronische ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten. Wetenschappers zijn van mening dat koffie levervetting voorkomt, dit maakt het uiteindelijk zo gezond. Of de koffie cafeïne bevat of niet maakt niets uit. Let op: het is hierbij wel belangrijk hoe de koffie wordt gezet. Koffie uit een cafetière is niet zo gezond, omdat er hierdoor veel cholesterol in het kopje komt. U kunt dan beter kiezen voor de klassieke filterkoffie.

2. Word je van koffie onrustig? Sommige mensen kunnen lastig slapen na een kopje koffie. Dit komt door de cafeïne in koffie. Echter heeft de één hier meer last van dan de ander. Dit hangt er vanaf hoe snel je lichaam cafeïne afbreekt. Voor de mensen die niet zo goed tegen cafeïne kunnen is er ook decafé koffie.

3. Krijg je van koffie dorst? Dit is een bekend fabeltje. Koffie is een prima manier om je vochtbalans mee aan te vullen.

4. Heeft koffie invloed op de stoelgang? Hierover wordt veel gespeculeerd, maar de wetenschap heeft hier nog geen hard bewijs voor gevonden. Het kan zijn dat koffie iets doet met de stoelgang, alleen wat is nog niet ontdekt.

5. Als je opeens stopt met het drinken van koffie, krijg je dan hoofdpijn? Dat kan zeker zo zijn. Dit kan te maken hebben met het minderen van cafeïne. Wanneer je lichaam veel cafeïne is gewend, kunnen er lichte afkickverschijnselen voorkomen wanneer je er opeens mee stopt.

6. Mag je als je zwanger bent koffie drinken? Dit is volgens het voedingscentrum geen probleem. Echter wordt er geadviseerd om de koffieconsumptie te beperken tot één kopje per dag. Teveel cafeïne kan namelijk het geboortegewicht van het kindje beïnvloeden.

7. Cafeïnevrije koffie is gezonder. Dit is een fabel. Cafeïnevrije koffie is even gezond als gewone koffie. Houdt hierbij wel rekening met het cafeïnegehalte van normale koffie. De invloed van cafeïne verschilt weer per persoon.