loading spinner Neem contact op
close

Contactformulier

Refresh the code

 

Welke koffie kies je nu?

Het kiezen van een koffieautomaat…… Het is misschien wel een belangrijkere keuze dan uw denkt! Koffie is immers de brandstof van uw organisatie. Maar welke koffie past nou het beste bij uw organisatie?

Bij De Koffieboer helpen wij u hiermee op weg. Wat men in een koffie zoekt verschilt namelijk per persoon. Bij De Koffieboer hanteren wij drie verschillende soorten koffie: 1. Instantkoffie 2. Fresh Brew 3.

Bonenkoffie Binnen deze koffiesoorten zijn er uiteraard ook nog veel verschillende varianten en smaken. Maar welke koffie moet je nou kiezen? Een kopje instantkoffie kan binnen 10 seconden worden gezet en is dus ideaal wanneer veel personeel achter elkaar koffie haalt bij het koffieautomaat. Hierdoor ontstaan er geen lange wachtrijen waardoor iedereen binnen no time kan genieten van goede koffie. Nog een voordeel van instantkoffie is dat het weinig schoonmaak en onderhoud vergt. Zo is er geen koffiedik en hoeft er dus geen afvalbak te worden geleegd. Lekker makkelijk!

Freshbrew koffie is gemaakt van verse bonen die na de branding een dagje hebben gerust, deze bonen worden vervolgens gemalen. Fresh Brew koffie heeft dan ook veel weg van de traditionele filterkoffie. Freshbrew koffie kan worden gebruikt voor koffiecups, coffeepads en filterkoffie. Freshbrew koffie wordt gezet door heet water door de gemalen koffie heen te persen. Het zetten van freshbrew koffie duurt iets langer dan instantkoffie, maar dit komt wel ten goede van de kwaliteit. Ook geeft freshbrew koffie afval met zich mee. Echter kan je met deze koffiedik een hoop leuke dingen doen, zoals het kweken van oesterzwammen!

Als derde koffiesoort hebben we de echte bonenkoffie. In koffieland is bonenkoffie ook wel de crème de la crème van de koffie. Deze koffie wordt als boon verpakt en wordt pas gemalen in het automaat. Dit zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit tot het laatste moment wordt bewaakt. Doordat de koffie eerst moet worden gemalen, is de zetmethode wel langzamer dan instantkoffie en freshbrew koffie. Voor een kopje bonenkoffie moet je ongeveer 20 tot 30 seconden rekenen. Voor de haastige koffieleut is dit misschien niet de ideale optie, maar deze langzamere zetmethode brengt wel de hoogste kwaliteit met zich mee! Net als fresbrew koffie heeft verse bonenkoffie ook koffiedik Bonenkoffie vergt wel iets meer onderhoud dan een instantkoffiemachine. Uiteindelijk is er geen “slechte” keuze. Elke koffie heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Bent u benieuwd welke koffie het beste bij uw organisatie past? Kom snel eens proeven bij ons in Goes op de Columbusweg 4.